Jazda Fiatem to ogromna przyjemność i tego się trzymam. Widok uśmiechających się osób na jego widok jest bezcenny . Będę starał się doprowadzić go do stanu przybliżonego do MR76, ale nie zamierzam wyrywać sobie włosów z głowy, żeby była to w 100% igła od A do Z bo na to nie będę miał przede wszystkim czasu. Chcę na pewno, żeby technicznie wszystko było ok i poprawić trochę blacharsko i to na razie priorytet. Póżniej z czasem na pewno będą dekle, lusterka, emblemat na atrapę, listwy na progi też, ale wszystko w swoim czasie, na razie dobrze,że odpala, jezdzi i hamuje i z tego mam póki co największą satysfakcję.
Witam po przerwie. Fiat zaczyna odżywać. W ciągu ubiegłego roku zreanimowałem wnętrze auta: zakupiłem fotel pasażera w bdb stanie ( niestety z inną liczbą przeszyć z młodszego MR-a), ale tu chodziło o stan, fotel pasażera wylądował u tapicera, na to samo czeka jeszcze kanapa tylna. Ponad to założyłem kierownicę zgodną z rocznikiem, ramkę radia z zaślepką, wymieniłem płyty w boczkach drzwi z lewej strony( na prawą stronę póki co jakoś nie mam weny) oraz zdobyłem lusterko wsteczne również zgodne z rocznikiem. Do szczęścia brakuje mi właściwie tylko parapetów drzwi w fajnym stanie i lewarka zmiany biegów. Mechanicznie wyeliminowałem drgania nadwozia zakładając inny wał z Poldolota zakupiony za całe 30 zł, wymieniłem praktycznie cały układ zapłonowy przez to że Fiat przerywał i wariował a w końcu winne okazało się nieszczelne serwo , wyregulowałem zawory, gaźnik itd, itp. oraz założyłem inną przekładnię kierowniczą bo poprzednia "przeskakiwała". Aktualnie skupiłem się na skompletowaniu "LARYTASÓW":

Wszystko kupione za rozsądne pieniądze, najdrożej wyniosły mnie dekle kół za które zapłaciłem 120 zł
Teraz na planie jest poszukiwanie blacharki tj. pas przedni, wzmocnienie czołowe, błotniki przednie i progi.
Fiat w lato wyglądał mniej więcej tak :

Jak widać praktycznie nic się nie zmieniło, ale zmieni się na pewno w ciągu tego roku. Nie mam niestety zdjęć wnętrza gdyż kant zimuje w garażu gdzie nie ma oświetlenia.