Polski Fiat 1977 r. Tabakowy Jasny
Re: Polski Fiat 1977 r. Tabakowy Jasny
Więc czekaj cierpliwe. Te 2-pińcet jest warte długiego oczekiwania. Moi lakiernicy też zwlekali. 

-
Red West_77 - Forumowicz
Widzę, że robota idzie do przodu, to bardzo fajnie. Z niecierpliwością czekam na efekt finalny. Jakbyś mógł podać namiar na tego lakiernika, to byłbym wdzięczny, bo w najbliższym czasie planuje remont mojego Fiacika, a w mojej okolicy nie ma żadnego sensownego lakiernika. Pozdrawiam.
-
daw125p - Forumowicz
padre napisał(a):Jasne to żadna tajemnica. Za wszystko wypłacę 2.500 tys. polskich złotych
To jakich oni materiałów używają, że im się to opłaca wraz z robocizną ?
-
bing17 - Forumowicz
bing17 napisał(a):padre napisał(a):Jasne to żadna tajemnica. Za wszystko wypłacę 2.500 tys. polskich złotych
Najtańszymi: lakierami podkładami pewnie malują . Pewnie na materiał pójdzie 1200zł a reszta to robocizna
Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
- OTRO
- Forumowicz
bing17 napisał(a):padre napisał(a):Jasne to żadna tajemnica. Za wszystko wypłacę 2.500 tys. polskich złotych
Zobaczymy za 2 lata jakie były to materiały... Mam nadzieję, że będzie ok. W mojej okolicy ceny oscylowały od 2-4 tys. Zdecydowałem się na nich bo tak jak mówiłem dwa wypusty ich widziałem i robili w tej samej cenie i auta się trzymają.
daw125p napisał(a):Widzę, że robota idzie do przodu, to bardzo fajnie. Z niecierpliwością czekam na efekt finalny. Jakbyś mógł podać namiar na tego lakiernika, to byłbym wdzięczny, bo w najbliższym czasie planuje remont mojego Fiacika, a w mojej okolicy nie ma żadnego sensownego lakiernika. Pozdrawiam.
spoko, tylko muszę wizytówkę znaleźć.
OTRO napisał(a):bing17 napisał(a):padre napisał(a):Jasne to żadna tajemnica. Za wszystko wypłacę 2.500 tys. polskich złotych
Najtańszymi: lakierami podkładami pewnie malują . Pewnie na materiał pójdzie 1200zł a reszta to robocizna
Z początku chcieli 3 tys. ale pojechałem ze znajomym i dogadaliśmy się. Tak jak wspomniałem, auta po ich pracy prezentują się b. dobrze po upływie czasu, ale i tak czas zweryfikuje.
Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
-
padre - Forumowicz
2,500 wydaje mi się tak jak koledzy wyżej piszą że to dobra cena. Dzięki wielkie i Powodzenia przy pracach 

-
Giwera - Forumowicz
Szkoda padre, że dzieli nas sporo kilometrów bo Twój kolor z moją oliwką pięknie by wyglądały na wspólnej focie. W 2009 było blisko a miałbym identycznego tylko z miodową tapicerką. Szarpał oko strasznie 
Nie zorientowałem się po zdjęciach więc pytam: malujesz całość z dachem?

-
Petter_1982 - Forumowicz
Petter_1982 napisał(a):Szkoda padre, że dzieli nas sporo kilometrów bo Twój kolor z moją oliwką pięknie by wyglądały na wspólnej focie. W 2009 było blisko a miałbym identycznego tylko z miodową tapicerką. Szarpał oko strasznie
Wiesz nie ma problemu zawsze się można zgadać i przyjechać do siebie

No i problem z lakierem się pojawił. Nie mogą za bardzo dobrać... Lakiernik nie poleca żeby dobierać na oko bo później jak braknie lakieru, albo dorobić na jakąś zaprawkę to będzie problem. Najbardziej zbliżony jest ten pierwszy, no ale jaśniejszy... Dzisiaj jeszcze ostatnie dobieranie będzie. Jak radzicie zdecydować się na ten ja jaśniejszy czy ryzykować i bawić się w dobieranie ręczne metodą prób i błędów i wziąć większą ilość żeby nie brakło ?
Polski Fiat 125p 1977 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
WSK 125 1977 r.
Romet Komar 1975 r.
-
padre - Forumowicz
Ja bym wziął ten jaśniejszy 

Możemy osiągnąć wszystko, czego będziemy chcieli, jeśli tylko znajdziemy w sobie odwagę, aby uwierzyć, ze możemy to osiągnąć. - Ben Feldman
- OTRO
- Forumowicz
padre napisał(a):Petter_1982 napisał(a):Szkoda padre, że dzieli nas sporo kilometrów bo Twój kolor z moją oliwką pięknie by wyglądały na wspólnej focie. W 2009 było blisko a miałbym identycznego tylko z miodową tapicerką. Szarpał oko strasznie
Wiesz nie ma problemu zawsze się można zgadać i przyjechać do siebietakże wszystko przed nami hehe
ooj no w miodzie w środku byłby przepiękny! Tak dach też będzie malowany.
No i problem z lakierem się pojawił. Nie mogą za bardzo dobrać... Lakiernik nie poleca żeby dobierać na oko bo później jak braknie lakieru, albo dorobić na jakąś zaprawkę to będzie problem. Najbardziej zbliżony jest ten pierwszy, no ale jaśniejszy... Dzisiaj jeszcze ostatnie dobieranie będzie. Jak radzicie zdecydować się na ten ja jaśniejszy czy ryzykować i bawić się w dobieranie ręczne metodą prób i błędów i wziąć większą ilość żeby nie brakło ?
Gdzie Ci ten lakier dobierali ? Mój lakiernik-blacharz mówił mi, że jak będę dobierał lakier do mojego to mam się zgłosić do pewnego zakładu (teraz niestety z pamięci Ci nie powiem, ale jak tylko go będę widział to zapytam), w którym to podobno jest obeznany człowiek w restaurowaniu starszych samochodów i wie jak dobrać lakier aby był ideał. Nie wiem, może akurat trafiłeś na ten sam zakład, ale podaj dane to najwyżej zobaczę co się da zrobić. Może lepiej Ci lakier dobiorą.
-
PiotrBoguta - Forumowicz