horse - Nowy Stroczyk w klubie 1983r.
Re: horse - Nowy Stroczyk w klubie 1983r.
Och mam sentyment do storczyów 

Fiaty nie jeżdżą one się toczą.
- kanty i ranty
- Forumowicz
Przeczytałem temat właśnie i chciałbym się odnieść do kwestii konserwacji podwozia.. A mianowicie była mowa o produkcje wurth, a widać na którymś zdjęciu produkt pokroju bolla firmy APP - baranek z dodatkiem "bitumitu" - zwał jak zwał - dziadosto. Do zrobienia dobrej konserwacji używa się np. pistoletu WURTH i mas takich jak w aukcji poniżej:
http://allegro.pl/pistolet-do-masy-natryskowej-wurth-i2484891442.html

Oczywiście oczyszczone całość bo "0" na początek, zmatowane, odtłuszczone, zapodkładowane np epoksydem z R-M, matowanie bordówką, masa z pistoletu na to, później lakierowanie. W podłużnice, otwory, drzwi itp (różne firmy produkują ten preparat) za pomocą pistoletu itp "wlewamy" to:

Dopiero wtedy, po takich zabiegach można spać spokojnie i co rok kontrolować stan zabezpieczenia woskowego czy też konserwacji z masy wurtha (elastycznej dodam)
http://allegro.pl/pistolet-do-masy-natryskowej-wurth-i2484891442.html

Oczywiście oczyszczone całość bo "0" na początek, zmatowane, odtłuszczone, zapodkładowane np epoksydem z R-M, matowanie bordówką, masa z pistoletu na to, później lakierowanie. W podłużnice, otwory, drzwi itp (różne firmy produkują ten preparat) za pomocą pistoletu itp "wlewamy" to:
Dopiero wtedy, po takich zabiegach można spać spokojnie i co rok kontrolować stan zabezpieczenia woskowego czy też konserwacji z masy wurtha (elastycznej dodam)
Kupię - 4 poszycia drzwi do fiata z 89r i podszybie tylne
- bcgarage
- Forumowicz
ten sam preparaty woskowy mam wlany w profile
Moje Fenomenalne Auto Osobowe FSO http://forum125p.pl/viewtopic.php?f=3&t=429
-
JaSTRZaB - Administrator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: On tu mieszka!
Horse - piekny Fiat. Podobnie jak ty staram się dążyć do oryginalności i chcę mieć autko takie jak wyszło z fabryki. Nie dodawaj listew bo to juz nie będzie to autko z duszą jaką obecnie posiada.
Dziwi mnie jednak fakt że zdemontowałeś hak. Moim zdaniem to bład. Podobnie jak ty obecnie tez kiedyś chcialem to zrobić ale jeden znajomy powiedzial mi wówczas - "Zostaw, kiedyś kupisz sobie motor i będziesz go ciagał na przyczepce" Tak mnie tym pomysłem zaraził że mam teraz własnie taki tandem i jeżdzę sobie a ludzie biją mi brawa, nie wspominając o kciuku skierowanym do góry kiedy stoję niemal na każdych światłach:))
Co do zabezpieczeń to bezapelacyjne polecam srodki APP ale nic nie przebije preparatów Valvoline Tectyl ML ( do profili zamkniętych ) i Tectyl BodySafe ( masa bitumiczna)
Zrobiłem tym autko i wiem że nasi zachodni sąsiedzi stosują głównie takie preparaty
Dziwi mnie jednak fakt że zdemontowałeś hak. Moim zdaniem to bład. Podobnie jak ty obecnie tez kiedyś chcialem to zrobić ale jeden znajomy powiedzial mi wówczas - "Zostaw, kiedyś kupisz sobie motor i będziesz go ciagał na przyczepce" Tak mnie tym pomysłem zaraził że mam teraz własnie taki tandem i jeżdzę sobie a ludzie biją mi brawa, nie wspominając o kciuku skierowanym do góry kiedy stoję niemal na każdych światłach:))
Co do zabezpieczeń to bezapelacyjne polecam srodki APP ale nic nie przebije preparatów Valvoline Tectyl ML ( do profili zamkniętych ) i Tectyl BodySafe ( masa bitumiczna)
Zrobiłem tym autko i wiem że nasi zachodni sąsiedzi stosują głównie takie preparaty
Pasja zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek...
..:: Zastava 1100 P - ' 77 ::..
..:: Fiat 125p - ' 83 ::..
..:: Jawa 50 Mustang - ' 78 ::..
..:: Komar MR 232 - ' 65 ::..
..:: Romet Ogar 205 - ' 86 ::..
..:: Zastava 1100 P - ' 77 ::..
..:: Fiat 125p - ' 83 ::..
..:: Jawa 50 Mustang - ' 78 ::..
..:: Komar MR 232 - ' 65 ::..
..:: Romet Ogar 205 - ' 86 ::..
-
zygiscott - Forumowicz