125p Marian by Piena
Re: 125p Marian by Piena
Podobno szybko pada łożysko oporowe w Statimach. Sprzęgło robi się raz na żywot silnika Fiata, więc lepiej wrzucić coś lepszego. Ja też będę zakładał skrzynie 5 do Fiaciora, ale sprzęgło kupiłem LUK-a.
-
Popielaty - Forumowicz
- Ranga: Pogromca mitów
Ten silnik długo i tak nie będzie w moim Fiacie, więc nie było sensu kupować lepszego
Mus był zrobienia, zobaczymy jak będzie to działać zwłaszcza, że korzystam z Fiata na co dzień. Wtedy będzie można wyciągać wnioski. Bez stresu panowie
Co do tej tarczy słyszałem różne opinie. Jak dbasz tak masz i tyle. Jak miałem Lanosa też wszyscy się pytali co za gówno, a zrobił 500 tyś w firmie i później jako rajdówka. Służy kolejnemu użytkownikowi, który nie narzeka i jest bardzo zadowolony:)
Co do LUKa też nie raz słyszałem gorsze opinie. To jak z moimi amorkami - Bilstein, podobno oh i ah, a 3 miesiące wytrzymał, a zwykłe KYB zrobiły 3 sezony

Co do tej tarczy słyszałem różne opinie. Jak dbasz tak masz i tyle. Jak miałem Lanosa też wszyscy się pytali co za gówno, a zrobił 500 tyś w firmie i później jako rajdówka. Służy kolejnemu użytkownikowi, który nie narzeka i jest bardzo zadowolony:)
Co do LUKa też nie raz słyszałem gorsze opinie. To jak z moimi amorkami - Bilstein, podobno oh i ah, a 3 miesiące wytrzymał, a zwykłe KYB zrobiły 3 sezony

-
Piena - Forumowicz
Piena napisał(a):To jak z moimi amorkami - Bilstein, podobno oh i ah, a 3 miesiące wytrzymał, a zwykłe KYB zrobiły 3 sezony
Te i te na glebie?

obecnie:
Zbieranie kasy i poszukiwania Fiata 125p
Pannonia T1 250 '64
historia:
FSO 1500 '89
BMW 318 e21 '81
Yamaha RD 250 LC '82
Kawasaki EN450 LTD '86
|||||||||||||||||||||||||62%||||||||||||||||||Loading...
Zbieranie kasy i poszukiwania Fiata 125p

Pannonia T1 250 '64
historia:
FSO 1500 '89
BMW 318 e21 '81
Yamaha RD 250 LC '82
Kawasaki EN450 LTD '86
|||||||||||||||||||||||||62%||||||||||||||||||Loading...
-
orz3ch - Forumowicz
-
Piena - Forumowicz
A jaki masz plan co do silnika?
Z MTSów też jestem zadowolony, dobrze się jeździ z utwardzonym zawieszeniem.
Z MTSów też jestem zadowolony, dobrze się jeździ z utwardzonym zawieszeniem.
- Kanciasty
- Forumowicz
Miał być 1.4 z Poloneza, ale ciężko dostać i w sumie nie byłbym sobą, gdybym zrobił tak niewiele
Możliwe podzespoły BMW, ale to po przygotowaniu blacharki.
Czekam jak się spisze MTS i w aucie na co dzień w przyszłości też założę. Pracuje idealnie. Ze sprężyną od Trucka nie ma pingponga tylko ładnie się prowadzi

Czekam jak się spisze MTS i w aucie na co dzień w przyszłości też założę. Pracuje idealnie. Ze sprężyną od Trucka nie ma pingponga tylko ładnie się prowadzi

-
Piena - Forumowicz
Jeśli chodzi o BMW to rozumiem że w grę wchodzi IS?
- Kanciasty
- Forumowicz
Tak, dokładnie. Jednak nie będę wszystkiego na siłę robił i ma być wszystko na cacy
Powolutku rozkminie co i jak zrobić .

-
Piena - Forumowicz
Dobry silnik. W internecie czy też na youtube można znaleźć Ładę 2103 z tym właśnie silnikiem, facet dołożył jeszcze do niej kompresor. Ładnie to chodzi, sam kiedyś myślałem by włożyć ISa do swojego Fiata.
https://www.youtube.com/watch?v=5vp-Ux65wnM
https://www.youtube.com/watch?v=5vp-Ux65wnM
- Kanciasty
- Forumowicz