Hmmm ładnie wyszło, trochę listwy rażą.
To która to ode mnie felga?
Poszła na przód czy na tył?
Poprostupolski FSO 125p 1985
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Poprostupolski FSO 125p 1985
- Gadanie! Przegrałem, bo pan miał szczęście!
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
- Szczęście? Szczęście trzeba umieć sobie zorganizować.
Poker jest sztuką oszustwa, przyjacielu. Graliśmy uczciwie: ty oszukiwałeś, ja oszukiwałem - wygrał lepszy.
-
krol1313 - Forumowicz
Hehe, nie pamiętam po tych malowaniach i przekładankach. Pewnie na przód poszła bo najbardziej prosta była
Listwy są tragiczne, polecą przy pierwszej okazji. Otwory zaspawam, Raczej nie będę się bawił w handel listwami po 1k złotych komplet

Listwy są tragiczne, polecą przy pierwszej okazji. Otwory zaspawam, Raczej nie będę się bawił w handel listwami po 1k złotych komplet
Nikt nie mówił że będzie lekko.
-
Poprostupolski - Forumowicz
Ładnie mu. Co do listew, to pójdź drogą Palca 

125p...ociech
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva
forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
Życie lepsze bywa, gdy obok 125p stoi Niva

forum fiata 125p fiat 125p forum fso 125p forum duży fiat
-
Marcin125p - Moderator, Założyciel Stowarzyszenia Klub125p
- Ranga: ORMO
Bez listew z tymi kołami będzie łyso, może dorwiesz coś w sensownej cenie 

-
Paweł M-11 - Forumowicz
Zagadaj z Wiórkiem. Coś mi się kojarzy, że on posiadał listwy drzwiowe nowszy typ czarny plastik. Po co Ci chromowane. Lepsze tanie plastykowe niż zaspawane otwory i niepotrzebne lakierowanie drzwi. Bez listew drzwi fiaty wydają się niekompletne. Chyba, ze klasyki z listwami progowymi.
-
Red West_77 - Forumowicz
Jak dobrze poszukasz, to kupisz ładne używki za rozsądne pieniądze.
-
klysek1 - Forumowicz
Myślałem o tych czarnych plastikowych, ceny też windowane w górę ale da się coś znaleźć. Spoko, do czasu kiedy będę malował coś znajdę.
-
Ja u siebie kupię płaskownik z nierdzewki o wymiarach oryginału, lekka obróbka, szczotkowanie lub polerka, taśma 2 stronna i koszt niewielki. I tak osoba postronna powie że ładne, pasuje itp, reszta mnie nie obchodzi hehehe
Kupię - 4 poszycia drzwi do fiata z 89r i podszybie tylne
- bcgarage
- Forumowicz
Siema, od ostatniego pisania trochę się jeździło, opiszę pokrótce bo rewolucji nie było.
Czas nadszedł i poszła uszczelka pod głowicą i na dwóch cylindrach dotoczyłem się do znajomego mechanika.
Liczyłem się już z większym remontem, ale okazało się że oprócz konieczności szlifowania głowicy wszystko gra:
Zawory trzymają, tłoki nominały mają kompresję, cylindry gładziutkie. Przeszlifowałem tylko klawiaturę i uregulowaliśmy luz a później gaźnik i pięknie pali, spalanie w granicach 8l.
Wcześniej ukruszyłem króciec od nagrzewnicy, zakleiłem distalem, przy okazji zmieniłem zawór i pierwszy raz mam chłodny nawiew
Poza tym same nudy, załączam tylko zdjęcie na dowód że fiat się trzyma i nawet go ruda nie zjada

No i jestem ciekawy co myślicie o takiej aranżacji wnętrza

Obrotomierz na zdjęciu trochę krzywo bo trąciłem przy myciu, ale miejsce dla niego chyba idealne, w miejsce starego zegarek, obowiązkowo safari i kaseciak z epoki produkcji krajowej, chyba mało popularny. Świetnie się nadaje do kasety na kablu
I na bonus taki prototyp mojego patentu skopiowany z łady. działa dużo lepiej niż te odbojniki wykrzywiające maskę. Nie śmiejcie się, wykonane z potrzeby chwili

No i taki zalążek organizera, bo jeszcze kieszonek nie przyszyłem. Spełnia głównie funkcje estetyczną bo nie spodziewam się że dźwignie więcej niż trójkąt, żarówki i klucz do kół. Wykonane z paździerzy i tapicerki na kołkach, gdybym pomyślał wcześniej to nawet ładniej można by to przypasować

Czas nadszedł i poszła uszczelka pod głowicą i na dwóch cylindrach dotoczyłem się do znajomego mechanika.
Liczyłem się już z większym remontem, ale okazało się że oprócz konieczności szlifowania głowicy wszystko gra:
Zawory trzymają, tłoki nominały mają kompresję, cylindry gładziutkie. Przeszlifowałem tylko klawiaturę i uregulowaliśmy luz a później gaźnik i pięknie pali, spalanie w granicach 8l.
Wcześniej ukruszyłem króciec od nagrzewnicy, zakleiłem distalem, przy okazji zmieniłem zawór i pierwszy raz mam chłodny nawiew

Poza tym same nudy, załączam tylko zdjęcie na dowód że fiat się trzyma i nawet go ruda nie zjada

No i jestem ciekawy co myślicie o takiej aranżacji wnętrza

Obrotomierz na zdjęciu trochę krzywo bo trąciłem przy myciu, ale miejsce dla niego chyba idealne, w miejsce starego zegarek, obowiązkowo safari i kaseciak z epoki produkcji krajowej, chyba mało popularny. Świetnie się nadaje do kasety na kablu

I na bonus taki prototyp mojego patentu skopiowany z łady. działa dużo lepiej niż te odbojniki wykrzywiające maskę. Nie śmiejcie się, wykonane z potrzeby chwili

No i taki zalążek organizera, bo jeszcze kieszonek nie przyszyłem. Spełnia głównie funkcje estetyczną bo nie spodziewam się że dźwignie więcej niż trójkąt, żarówki i klucz do kół. Wykonane z paździerzy i tapicerki na kołkach, gdybym pomyślał wcześniej to nawet ładniej można by to przypasować

-
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5